HP DENTAL

Keramičke krunice

15 godina poslovanja

Keramičke krunice

Zubne krunice (navlake) su individualni protetski nadomjestci čija se uloga očituje u estetskoj i funkcijskoj rekonstrukciji. Zubnu krunicu možemo postaviti na prirodni zub ili na implantat.

Keramički mostovi

Zubnim mostovima se nadomješta jedan ili više izgubljenih ili oštećenih zuba. Ukoliko je u pitanju oštećenje zuba, potrebno ga je sanirati te zaštititi od dodatnih oštećenja.

Kada se postavlja zubna krunica

Prednosti zubnih krunica

Funkcije mosta

Lijep i blistav osmijeh san su svakog od nas. On uvelike utječe na naše samopouzdanje i na to kako nas okolina percipira. Vrlo često je presudan i čini prekretnicu u raznim odnosima, kako privatnim, tako profesionalnim. Kada se nasmiješimo, do izražaja dolazi vanjski dio zubne krune koji je prekriven caklinom koja ima sposobnost propuštanja prirodne svjetlosti. Upravo zahvaljujući caklini naš osmijeh je zdrav i blistav.

Kada dođe do puknuća zuba ili neke druge traume, osmijeh više nije isti. Osoba se počinje manje smijati, postaje nesigurnija u sebe, a istovremeno se velike promjene događaju i u usnoj šupljini. Ako osoba u potpunosti izgubi zub, na tom mjestu ostaje “prazan prostor” što će posljedično dovesti do povlačenja zubnog mesa, resorpcije (propadanja) kosti i urušavanja susjednih zuba.

Kao posljedica nedostatka zuba javljaju se razni simptomi; promjena zagriza, oštećenje čeljusnog zgloba, razvoj parodontnih bolesti, razvoj karijesa, pomicanje i naginjanje ostalih zuba u čeljusti.
Što se tiče materijala, zubne krune mogu biti napravljene u metal-keramici, cirkon-keramici, staklo-keramici ili integralnoj keramici. Najprirodniji izgled daju staklo-keramičke krune te one od integralne keramike pa se zato iste najviše biraju za pokrivanje prednjih zuba, a metal-keramičke
krune se savjetuju za lateralne zube gdje prosijavanje zubi nije toliko važno. Na lateralnim zubima su najveće žvačne sile, odnosno, snaga zagriza je jaka pa se preporuča i materijal koji ima veću fleksibilnost, kao primjerice metal (za razliku od cirkona koji je dosta rigidan).

Zubnim mostovima se nadomješta jedan ili više izgubljenih ili oštećenih zuba. Ukoliko je u pitanju oštećenje zuba, potrebno ga je sanirati te zaštititi od dodatnih oštećenja.

Pošaljite nam upit